5. BH. Film Festival

Udruženje filmskih radnika BiH u saradnji sa Sarajevo Film Festivalom organizira 5. BH. Film Festival koji će se održati u sali 5 Cinema City Multiplex kina od 24. do 31. Jula, kao jedan od zvaničnih programa Sarajevo Film Festivala.

Cilj ovog programa je da prikaže cjelokupnu filmsku produkciju u Bosni i Hercegovini iz 2009. i 2010. godine. Ovogodišnje izdanje festivala okupit će 30 naslova, od kojih 6 igranih filmova, 10 dokumentarnih filmova, 12 kratkih i animiranih filmova, te jednu specijalnu projekciju filma BURIED LAND autora Stevena Eastwooda i Geoffrey Alan Rhodesa. Festival je organiziran u saradnji sa Fondacijom za kinematografiju Sarajevo, Ministarstvom civilnih poslova BiH i Američkom Ambasadom BiH.

Festival će ove godine okupiti preko 100 autore iz cijele Bosne i Hercegovine i članova Udruženja filmskih radnika BiH koji će se pokloniti publici Sarajevo Film Festivala.
Udruženje filmskih radnika BiH će 24. jula upriličiti i prijem povodom programa na kojem će biti dodijeljene godišnje nagrade "Ivica Matić", jedine strukovne nagrade filmskih stvaralaca u Bosni i Hercegovini. Povodom toga bit će prikazan film iz 1969. DVA ZAKONA, reditelja Vefika Hadžismajlovića koji će sa scenskim radnikom Azizom Arnautovićem dobiti ovogodišnju nagradu "Ivica Matić".

5. BH. Film Festival
English language Bosanski jezik Naslovna stranica