Ministarstvo vanjskih poslova BiH
Skip Navigation Links
Vanjska politikaExpand Vanjska politika
AktuelnostiExpand Aktuelnosti
MinistarstvoExpand Ministarstvo
AmbasadeExpand Ambasade
Konzularne informacijeExpand Konzularne informacije
EkonomijaExpand Ekonomija
Međunarodna saradnjaExpand Međunarodna saradnja
A-A+
Iz DKP i misija
16.10.2010 16:53
Na 37. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma EKOTOP FILM 2010 u Bratislavi Nisvetu Hrustiću prva nagrada za film ''Zapad na Istoku''

Na 37. međunarodnom festivalu dokumentarnog filma EKOTOP FILM 2010 održanom u Bratislavi od 11. do 15. oktobra 2010. prikazan je i film „Zapad na Istoku“, autora Nisveta Hrustića iz Viteza, koji je nagrađen kao najbolji u svojoj kategoriji – „Čovjek i zemlja/ priče o okolišu“.

Dodjela priznanja obavljena je u gradskoj vijećnici Bratislave uz prisustvo izaslanika predsjednika Republike Slovačke, predsjednice Vlade Republike Slovačke i ministara okoliša, nauke i kulture, graditeljstva, telekomunikacija, kao i gradonačelnika Bratislave.

Na molbu organizatora festivala, u ime Nisveta Hrustića, koji nije mogao prisustvovati ceremoniji, priznanje je preuzeo I sekretar Ambasade BiH u Češkoj Republici Nedžad Mirica. U svom obraćanju, Mirica se zahvalio organizatoru na dodjeli nagrade i informirao prisutne da je ovo samo jedna od mnogobrojnih međunarodnih nagrada iz oblasti očuvanja čovjekove okoline koje su dobili ekolozi u Bosni i Hercegovini, apostrofirajući posebno nagrade UN Global 500 i laurate Nijaza Abadžića i Udruženje „Unski smaragdi“ iz Bihaća.

Ured za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je opredijeljen blagovremenom obezbjeđivanju kompletne informacije o svim aktivnostima koje se sprovode u sjedištu i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine.
Ministarstvo vanjskih poslova ne obavlja radnje registracije kancelarije i/ili predstavništva inostranih medijskih kuća. Zavisno od sjedišta predstavništva registrovanje pravnog lica obavljaju nadležni lokalni organi.