Ο Τζέμο, η κατσίκα και η βρουκέλλωση 
Σκηνοθεσία: Nisvet Hrustic
Διάρκεια: 19'  Βοσνία και Ερζεγοβίνη, 2009 

Βιογραφικό
Σκηνοθέτης, μοντέρ και οπερατέρ, γεννημένος στο Βιτέζ (Βοσνία και Ερζεγοβίνη) το 1956, όπου ζει και εργάζεται.
Το 1973 ξεκίνησε να ασχολείται ανεξάρτητα με την επεξεργασία ασπρόμαυρης και έγχρωμης φωτογραφίας.
Άρχισε να γυρίζει ταινίες το 1975 και από τότε έχει δουλέψει σχεδόν με όλα τα φορμάτ παραγωγής βίντεο.
Έχει εργαστεί σαν σκηνοθέτης, οπερατέρ και μοντέρ για την τηλεόραση.
Επίσης έχει ασχοληθεί με την παραγωγή, το μοντάζ και τον συγχρονισμό κινουμένων σχεδίων.
Φιλμογραφία
2009 Djemo, goat and brucellosis
2008 Rivers and lakes of Middle Bosnia
2008 Lake, man, dog and mountain voice
2007 Fatal Circle
2006 More than that
2006 White horse, brown bread
2006 Pera called FIS
2006 Mother Rabija's hands 2005 Everything Flows
2005 Bosut bicycle man
2004 Tree is like a man
2004 Asim free man
2002 De mea vita
1995 People of the lights
1994 Travnik's fragments
Επικοινωνία
NISVET HRUSTIC
Podgradina b.b. 72250 VITEZ
Bosnia and Herzegovina
Tel: + 387 61 372 370
E-mail: nisvet.hrustic@tel.net.ba
Website: http://www.nisvet-hrustic.com
Συντελεστές
Σενάριο, Σκηνοθεσία, Κάμερα, Μοντάζ, Editor: Nisvet Hrustic
Πρωταγωνιστής: Dzemal Hrustic
Κάμερα: Teo Agacevic
Στίχοι: Rusmir Agacevic
Συνεργάτης Σεναρίου: Sead Hrustic
Ακορντεόν, Μουσική: Amer Sehic
Αφηγητές: Drazenka Lastro, Nisvet Hrustic
Σχετικά με τη ταινία
Η βρουκέλλωση είναι μια πολύ επικίνδυνη ασθένεια που προσβάλλει πρόβατα, κατσίκες και άλλα ζώα.
Μπορεί επίσης να μεταδοθεί και στον άνθρωπο και η ίασή της είναι πολύ δύσκολη.
Περίπου 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν ετησίως από βρουκέλλωση σε όλο τον κόσμο.
Μέχρι το 2004 στην Βοσνία και την Ερζεγοβίνη η βρουκέλλωση ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.
Αλλά με την ανεξέλεγκτη εισαγωγή ζωντανών αμνοεριφίων που ξεκίνησε φέτος, η βρουκέλλωση μεταδόθηκε σε όλη την χώρα.
Το 2007 πεντακόσιοι άνθρωποι προσβλήθηκαν.
Στο πρώτο μισό του 2008, δωδεκάμισι χιλιάδες πρόβατα και κατσίκες θανατώθηκαν, όταν η βρουκέλλωση πήρε διαστάσεις επιδημίας.
 
Διανομή
Nisvet Hrustic
Independent production
Podgradina b.b. 72250 VITEZ
Bosnia and Herzegovina
Tel: + 387 61 372 370
E-mail: nisvet.hrustic@tel.net.ba
 
 
  σχεδιασμός n.n.

ecofilms©2005